Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ποιότητα Ecoslings : γιατί όλα τα σλίνγκ δεν είναι ίδια!


Ποιότητα μάρσιπων Hoppediz


Όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των μάρσιπων αγκαλιάς έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Είναι 100% βαμβακερά (ορισμένα από βιολογικό βαμβάκι), με ειδική ύφανση cross twill , που προσδίδει στο ύφασμα ομοιόμορφη ελαστικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι ο μάρσιπος προσαρμόζεται τέλεια στο σώμα του μωρού, χωρίς να πιέζει τη πλάτη του, και είναι πολύ άνετος για αυτόν που το φοράει.
Επίσης το ύφασμα δε χάνει τη φόρμα του, δε ξεχειλώνει, ακόμα και μετά από πολύχρονη χρήση, με βαρύτερα παιδιά.
   
 Εκτός από τη δομή του υφάσματος, πολύ σημαντική είναι και η χημική του σύσταση. Χρησιμοποιούνται  μόνο υψηλής ποιότητας, μη τοξικές βαφές στα νήματα, χωρίς βαρέα μέταλλα και η τελική ποιότητα του υφάσματος πιστοποιείται από ανεξάρτητα εργαστήρια στη Γερμανία και στην Ελβετία. (τα πιστοποιητικά είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Hoppediz , εδώ http://www.hoppediz.de/cms/en/quality/quality-certificates/).

Επίσης η διαδικασία βαφής εγγυάται τη σταθερότητα του χρώματος σε βάθος χρόνου, ακόμα και με πλύσιμο στους 60 βαθμούς.

Τα ελαστικά wrap έχουν πιστοποίηση GOTS (Global Organic Textile Standard).  Αυτό το πρότυπο ποιότητας αναπτύχθηκε από 4 ινστιτούτα (Internationaler Verband der Naturtexttilwirtschaft (IVN) [Γερμανία] , Soils Association (SA) [Αγγλία],  Organic Trade Association (OTA) [USA], και  Japan Organic Cotton Association (JOCA) [Ιαπωνία]. Πιστοποιεί την απουσία τοξικών χημικών ουσιών καθόλη τη διαδικασία παραγωγής του υφάσματος , και την παραγωγή του τελικού προιόντος μόνο από φυτικές ίνες  (π.χ βαμβάκι, λινό , μετάξι).  Σε όλα τα στάδια της παραγωγής εγγυάται ότι δεν αναμιγνύονται οικολογικές και συμβατικές ίνες.

Το Bondolino φέρει επίσης πιστοποίηση όχι μόνο για το ύφασμα από το οποίο φτιάχνεται αλλά και για την ποιότητα και ασφάλεια του ως τελικό προιόν (GS seal for proven security από το Technical Control Board (TÜV) Rheinland).



Ποιότητα Natibaby


Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των wrap –ring sling βάφονται και υφαίνονται αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το πρότυπο Oeko-Tex 100. 

 Δε χρησιμοποιούνται κοινά υφάσματα, όπως φανέλα, βαμβακερό ύφασμα για σεντόνι ή υφάσματα για ρούχα.  Αντίθετα το ύφασμα των μάρσιπων κατασκευάζεται ειδικά, με ελεγμένες πρώτες ύλες και κυρίως ειδικούς τρόπους ύφανσης , (cross twill, diamond and jacquard weaves).

 Αυτή η ύφανση προσδίδει στο ύφασμα τις μοναδικές ιδιότητές του, δηλαδή σωστή υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη του μωρού, ομοιόμορφη κατανομή του βάρους , ανθεκτικότητα στο χρόνο και άνεση στο γονιό.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας   http://www.natibaby.eu/webpage/natibaby-quality.html


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day