Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ασφαλές babywearing

Ασφαλές babywearing


Βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται όταν φοράτε το μωρό σας


1. Προτιμήστε να φορέσετε το μωρό σας πρώτη φορά όταν θα είναι χορτάτο, ξεκούραστο και γενικά ευδιάθετο. Θυμηθείτε ότι αν εσείς νιώθετε ανασφαλείς ή αγχωμένοι το μωρό θα το αντιληφθεί και θα αρχίσει να διαμαρτύρεται. Ακόμα και να συμβεί κάτι τέτοιο, μην απογοητευτείτε. Προσπαθήστε να του μιλάτε εξηγώντας του τι κάνετε, τραγουδήστε του, ή περπατήστε μόλις το φορέσετε. Το sling είναι κάτι νέο για το μωρό, αλλά θα το λατρέψει!


2.  Δοκιμάστε να φορέσετε το μωρό σας μπροστά σε ένα καθρέφτη για να τσεκάρετε τη στάση του και τις κινήσεις σας. Επίσης η παρουσία ενός τρίτου προσώπου να σας παρακολουθεί στις πρώτες προσπάθειές σας βοηθάει.


3. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να σιγουρευτείτε ότι το μωρό είναι ασφαλές στο μάρσιπο, ελέγχοντας τα εξής:

     - Ο μάρσιπος δε είναι χαλαρά δεμένος ούτε υπερβολικά σφικτός : δε νιώθετε την ανάγκη να υποστηρίξετε το μωρό με τα  χέρια σας

      - Η κοιλιά του μωρού ακουμπάει πάνω σας και η πλάτη του είναι ελαφρώς κυρτωμένη σε φυσική στάση

   - Το μωρό καθισμένο στο μάρσιπο έχει την ανατομικά σωστή στάση για τη ανάπτυξη των ισχίων, δηλαδή τα ποδαράκια του σχηματίζουν ένα νοητό Μ: τα γόνατα είναι ψηλότερα ή τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό του.


Πλήρης υποστήριξη όλου του μηρού ακόμα κ με μεγάλο παιδί
Βαθύ κάθισμα στο hop tye
                                                


Αυτό επιτυγχάνεται όταν το ύφασμα του μάρσιπου φτάνει ως το πίσω μέρος του γονάτου, υποστηρίζοντας έτσι όλο το μηρό του μωρού.

    -  Το πρόσωπο του μωρού όταν το φοράμε μπροστά μας είναι πάντα ορατό και σε απόσταση φιλιού, δηλαδή τόσο ψηλά που να φτάνουμε να φιλήσουμε το πρόσωπό του.


                                                    

4.  Αρχίστε να φοράτε το μωρό σας λίγο λίγο κάθε μέρα, (ειδικά αν έχετε μόλις γεννήσει), ώστε το σώμα σας να προσαρμοστεί σταδιακά στο βάρος του μωρού.


 5. Μη ντύνετε υπερβολικά το μωρό, καθώς ο μάρσιπος αποτελεί ένα έξτρα ρούχο. Επίσης ελέγχετε ότι τα μέρη του σώματος του μωρού που προεξέχουν  (πόδια και κεφαλάκι) είναι επαρκώς προστατευμένα από τον ήλιο και το κρύο. Χρησιμοποιείστε καπέλο ή σκούφο και γκέτες στα πόδια το χειμώνα! 


6. Τις κρύες μέρες είναι πιο πρακτικό να φοράτε το μωρό και από πάνω το παλτό σας, ώστε να νιώθετε καλύτερα το μωρό κοντά σας, να θηλάσετε και φυσικά να μπορείτε να ξεντυθείτε χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε το μωρό από το σλίνγκ.


7. Δεν είναι ασφαλές να φοράτε το μωρό σας μέσα στο αυτοκίνητο, πάνω σε μηχανή ή ποδήλατο. ΠΑΝΤΑ βάζουμε το μωρό στο ειδικό καρεκλάκι αυτοκινήτου! Θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μη πλησιάζετε σε εστίες φωτιάς π.χ. όταν μαγειρεύετε. Το σλίνγκ είναι κατάλληλο για περπάτημα και ελαφριές δουλειές στο σπίτι!


Μπορεί στην αρχή να σας φαίνονται πολλά, αλλά μετά από 2-3 φορές θα το κάνετε μηχανικά και θα ελέγχετε εύκολα αν φοράτε το μάρσιπό σας σωστά. 

Αξίζει το κόπο να το προσπαθήσετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day