Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Babywearing το καλοκαίρι

Συμβουλές για να χαρούμε με ασφάλεια το babywearing ΚΑΙ το καλοκαίρι!


Δυστυχώς δε υπάρχει μαγικός τρόπος να μη ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι φορώντας το μωρό μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε ευχάριστα και κυρίως με ασφάλεια ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές!

Φανταστείτε από την άλλη μεριά να σπρώχνετε το καρότσι σε στενά πεζοδρόμια μέσα στη ζέστη..και το μωρό να ιδρώνει επίσης καθισμένο στο συνθετικό ύφασμα του καροτσιού..(μετά από λίγο αναγκάζεσαι να το πάρεις αγκαλιά και σπρώχνεις και το καρότσι παρέα!)


Θέση 

Αν το μωράκι μας είναι μικρότερο από 5 μηνών, η ασφαλής θέση είναι μπροστά μας σε όρθια θέση.  Για μεγαλύτερα μωράκια που στηρίζουν καλά το κεφάλι τους μπορούμε να τα φορέσουμε στη πλάτη με μεγάλη διαφορά στην άνεσή μας και στο πόσο θα ιδρώσουμε!


 fly tai fidella
Tα νέα μας μει ται απο την εταιρεία Fidella - ιδανικά για ξεκούραστα back carries
             

Διαλέγουμε "δροσερό" μάρσιπο 

Γενικά θέλουμε να μη σκεπάζουμε το μωρό με πολλά μέρη υφάσματος (όπως με ένα wrap για παράδειγμα) και το ύφασμα να είναι λεπτό και δροσερό.

Μια καλή επιλογή για καλοκαίρι είναι ένα ring sling 100% βαμβακερό ή ακόμα καλύτερα από ύφασμα με μίξη βαμβακερού - λινού ή μεταξιού.  Το μωρό έτσι καλύπτεται από το ελάχιστο δυνατό ύφασμα (μονό "στρώμα " υφάσματος) και μπορούμε εύκολα και γρήγορα να το βγάλουμε από το sling αν νιώσουμε ότι ζεσταθήκαμε πολύ.  

Ένα μει ται είναι επίσης καλή επιλογή, καθώς είναι "ανοιχτό" στο πλάι, δροσερό και κυρίως γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να φορέσουμε εύκολα το μωρό μας στη ΠΛΑΤΗ, μια θέση πολύ ξεκούραστη για μας και ιδανική για τη ζέστη. 


Tα νέα μας μει ται απο την εταιρεία Fidella -από δροσερό ύφασμα 100% οργανικό βαμβάκι


Αν έχουμε wrap μπορούμε να το φορέσουμε απλά προτιμάμε μια μέθοδο που να χρησιμοποιεί το ελάχιστο δυνατό μέρος του υφάσματος και φυσικά προτιμάμε τη θέση στη πλάτη!

Μπορείτε να βρείτε μάρσιπους ιδανικούς για το καλοκαίρι στο e-shop μας εδώ !


           μει ται bondolino ecoslings


Πως ντύνουμε το μωρό

Σκεφτείτε το μάρσιπό σας σαν ένα έξτρα ρούχο, οπότε ένα βαμβακερό μπλουζάκι, ένα αέρινο φόρεμα, αρκεί. Αν θηλάζουμε, έχουμε στο νου μας να φορέσουμε κατάλληλο ρούχο που επιτρέπει εύκολη πρόσβαση στο στήθος χωρίς να χρειαστεί να βγάλουμε το μωρό από το μάρσιπο. 
Πολλοί babywearers προτιμούν να φοράνε στο μωρό μόνο τη πάνα του, αλλά έτσι δε απορροφάται ο ιδρώτας και νιώθεις να κολλάς..Προσωπικά βάζω ένα βαμβακερό ύφασμα ανάμεσα στη σώμα μου και στο μωρό όταν το φοράω μπροστά μου για να απορροφάει τον ιδρώτα και μετά το αφαιρώ (ιδρώνω πολύ το καλοκαίρι!).

Παίρνουμε μαζί μια αλλαξιά ρουχαλάκια μήπως το μωρό μας ιδρώσει πολύ!

Προσέχουμε ιδιαίτερα τα μέρη του σώματος που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, οπότε οπωσδήποτε καπελάκι.



Ασφάλεια:


- Καλύπτουμε επαρκώς τα μέρη του σώματος που τα βλέπει ήλιος, δηλαδή φοράμε στο μωρό καπέλο ή σκεπάζουμε το κεφάλι του όταν κοιμηθεί με μέρος του μάρσιπου (κουκούλα του μει ται, την ουρά του ring sling). Προσοχή ΟΧΙ εντελώς, θέλουμε το μωρό να αναπνέει κανονικά, ποτέ δε καλύπτουμε πλήρως το προσωπάκι του!

Βολεύει πολύ το καπελάκι του μωρού να έχει κορδόνι για να μη το χάσουμε , ειδικά αν φοράμε το μωρό στη πλάτη μας.

Επίσης επειδή οι γάμπες του μωρού είναι εκτεθειμένες στον ήλιο,μπορούμε να τις σκεπάσουμε με ελαφριές βαμβακερές γκέτες για προστασία!

- Ενυδάτωση : πίνουμε συχνά υγρά και εμείς και το μωρό (ή θηλάζουμε όσο συχνά θέλει)

- Αποφεύγουμε το περπάτημα κάτω από τον ήλιο για πολύ ώρα, αν είναι δυνατόν περπατάμε στη σκιά 

- Ξεκουραζόμαστε συχνά !

- Water sports ή κολύμπι με το μωρό σε μάρσιπο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day