Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Πως θηλάζω σε μάρσιπο αγκαλιάς ring sling

Ένας μάρσιπος αγκαλιάς είναι το ιδανικό βοήθημα για να θηλάσουμε ξεκούραστα και διακριτικά παντού. Μέσα στο σπίτι για να κάνουμε τις απαραίτητες δουλειές όση ώρα θηλάζει το μωράκι μας,  που συχνά θηλάζει..όλη μέρα!
Αλλά η μεγαλύτερη ευκολία είναι να θηλάσεις όση ώρα είσαι έξω για ψώνια η για βόλτα με το μεγαλύτερο σου παιδάκι : δεν χρειάζεται να βρεις μέρος να κάτσεις, μπορείς να θηλάσεις με ελεύθερα χέρια , με διακριτικότητα όπου θέλεις.
Μάλιστα με ένα ring sling αυτό γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Βασική προϋπόθεση πριν το δοκιμάσετε, είναι φυσικά να έχετε μάθει πως να το χρησιμοποιείτε σωστά, δηλαδή πως να σφίγγετε- χαλαρώνετε το ύφασμα στους κρίκους και βέβαια πως να βάζετε το μωράκι σας στο sling στη σωστή, ασφαλή όρθια θέση. (Διαβάστε περισσότερα για το θηλασμό σε μάρσιπο αγκαλιάς σε παλιότερη ανάρτηση εδώ.)

Μετά ο θηλασμός στο ring sling είναι πανεύκολος, όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο με ένα ring sling Jeportemonbebe με 2 τρόπους!!

Οδηγίες βήμα βήμα για να θηλάσουμε σε ring sling


Ο πρώτος τρόπος είναι να θηλάσουμε στην απέναντι πλευρά από τους κρίκους :
- χαλαρώνω το ύφασμα από τους κρίκους
- φέρνω το μωρό σε ημι-ξαπλωτή θέση μπροστά από το στήθος μου
-το στηρίζω να θηλάσει
-μετά ρυθμίζω το sling σφίγγοντας τα σημεία που χρειάζονται, δηλαδή κάτω από τα πόδια, πίσω από την πλάτη αλλά και το πάνω μέρος του sling που στηρίζει το κεφάλι του μωρού.


Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να θηλάσουμε από την δεξιά πλευρά, αν φοράμε το ring sling στο αριστερό μας ώμο (για δεξιόχειρες).
Βασικά σημεία που προσέχουμε όταν θηλάζουμε σε ring sling:

- Στηρίζουμε το κεφαλάκι του μωρού μέχρι να πιάσει τη θηλή και να αρχίσει να θηλάζει. Μετά μπορούμε ανάλογα με την ηλικία του (και την εμπειρία μας) να στηρίξουμε το κεφαλάκι του με το ύφασμα του sling .
- Δεν θέλουμε το μωρό να είναι εντελώς ξαπλωμένο αλλά σε ήμι-ξαπλωτή θέση
-Πάντα επαναφέρουμε το μωρό στην αρχική όρθια θέση του μέσα στο sling αμέσως μόλις τελειώσει το θηλασμό . Η ξαπλωτή θέση δεν είναι κατάλληλη για το μωρό μας και δεν προτείνεται πλέον από τη διεθνή κοινότητα babywearing (ούτε από τις εταιρείες μάρσιπων αγκαλιάς που συνεργάζομαι..)


Αν θέλω να θηλάσω στο ring sling από την πλευρά των κρίκων?

Προσωπικά δε με βόλεψε ποτέ να θηλάζω το μωρό μου με το κεφάλι του ακριβώς κάτω από τους κρίκους, για αυτό θα σας δείξω την παρακάτω μέθοδο, όπου φοράμε το ring sling με τους κρίκους στη πλάτη μας.
Μπορείτε να τη δοκιμάσετε με οποιοδήποτε ring sling και είναι ιδανικός τρόπος να μην σας ενοχλούν οι κρίκοι στον ώμο!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως φοράμε το ring sling με τους κρίκους στην πλάτη μας στο επόμενο βίντεο:


             Με ένα ring sling Fidella - 100 % οργανικό βαμβάκι


Ο τρόπος που είναι διπλωμένο το ύφασμα στον ώμο μου , παρέχει έξτρα στήριξη στο μωρό μου , ειδικά την ώρα του θηλασμού! 
Είναι πολύ ξεκούραστη μέθοδος, αλλά βοηθάνε πολύ και τα μοναδικά υφάσματα των ring sling μας : είναι πολύ μαλακά, γλιστράνε πανεύκολα στους κρίκους και ταυτόχρονα πολύ υποστηρικτικά ακόμα και με βαρύτερα μωράκια.


Ποιο ring sling να διαλέξω?

Τα ring sling της Fidella , από 100 % οργανικό βαμβάκι, είναι ιδανικά για μεγαλύτερα μωράκια, καθώς είναι αρκετά φαρδιά (80 εκατοστά φάρδος ). Φυσικά είναι κατάλληλα και για νεογέννητο μωράκι! Θα τα βρείτε ετοιμοπαράδοτα σε πολλά χρώματα και σχέδια εδώ.

Τα ring sling της Jeportemonbebe (η αλλιώς little wrap without a knot) είναι το ιδανικό για νεογέννητα, καθώς το υβριδικό του ύφασμα , με ελαφριά ελαστικότητα και πολύ μαλακό, τυλίγει άψογα το μωράκι μας χωρίς να χρειαστεί πολλή ρύθμιση - σφίξιμο στους κρίκους. Απαιτείται ελάχιστο "τραβηγμα" για να το σφίξουμε σωστά, αγκαλιάζει σαν δεύτερο δέρμα το μωρό και έχει και το μαξιλαράκι για να καλύπτουμε τους κρίκους (αν θέλουμε - είναι αφαιρούμενο άλλωστε). 
Είναι πιο στενό στο φάρδος από τα υφαντά ring sling της Fidella για παράδειγμα, μας καλύπτει άνετα πάντως με ένα νήπιο έως 2 χρονών και 14 κιλά! 
Θα τα βρείτε ετοιμοπαράδοτα σε πολλά χρώματα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day