Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πως φοράμε το Bondolino μει ται - οδηγίες!

       Πως φοράμε το Bondolino μει ται - οδηγίες! 


Ήθελα από καιρό να ανεβάσω αναλυτικές οδηγίες βήμα - βήμα και τελικά τα κατάφερα! Κάναμε μια πολύ όμορφη φωτογράφηση και ελπίζω να σας βοηθήσουν.  Φυσικά κάθε Bondolino μει ται συνοδεύεται από πολύ αναλυτικές, έγχρωμες οδηγίες της Hoppediz, με πολλές φωτογραφίες αλλά επειδή είναι στα αγγλικά, ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω και στα ελληνικά.

Θεωρώ ότι είναι τόσο απλό να φορέσεις το μει ται, που είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις κάτι λάθος ακολουθώντας τις οδηγίες. Γι αυτό και το προτείνω για αρχάριους babywearers!

Δείτε και σεις παρακάτω, φοράω το νέο αγαπημένο μου bondolino σε τζην απόχρωση με απλικέ αστέρια μπροστά :1. Δένουμε το bondolino γύρω από τη μέση μας, σαν ποδιά, κλείνοντας τις κάτω ράντες της βάσης με το velcro πίσω από τη πλάτη μας 

οδηγίες μει ται


  Θέλουμε να είναι σφικτό γύρω από τη μέση μας, όχι υπερβολικά όμως..Κλείνει πολύ εύκολα και σταθερά με velcro, επειδή η βάση του μει ται είναι πολύ φαρδιά και επενδυμένη για άριστη υποστήριξη του βάρους του μωρού.


πως φοραμε Bondolino Μει ται
Ακουμπάμε σταθερά τη μια ράντα πάνω στην άλλη και κλείνουν με velcro


  Το κόκκινο μέρος της μιας ράντας θέλουμε να καλύπτεται πλήρως από την άλλη και αυτό είναι εφικτό αν η μέση μας είναι έως 115 cm περίπου. Αν η περίμετρος της μέσης είναι μεγαλύτερη, υπάρχει προέκταση που μπαίνει επίσης με velcro για περίμετρο μέσης έως 140 cm .

 Στη συνέχεια παίρνουμε αγκαλιά το μωρό και το βάζουμε να "καθίσει" με ανοιχτά τα ποδαράκια στη βάση του bondolino, στηρίζοντας τη πλάτη του. Θέλουμε τα γόνατα του ψηλά, τη πλάτη ελαφρά κυρτωμένη και το μωρό μας να κάθεται στη μέση, ώστε τα ποδαράκια να εξέχουν συμμετρικά από τη βάση του μέι τάι.   Κρατώντας πάντα το μωρό με το ένα χέρι, σηκώνουμε το κύριο σώμα του μέι τάι ανάμεσα στα πόδια του μωρού με το άλλο χέρι. Τώρα στηρίζουμε το μωρό με το "εξωτερικό" χέρι, και με το ελεύθερο χέρι περνάμε τις μακριές ράντες πίσω από τον ώμο μας.  Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τραβήξουμε προς τα πάνω το πάνω μέρος του bondolino,(από τη βάση της κουκούλας δηλαδή), ώστε να σιγουρευτούμε ότι το ύφασμα έχει απλώσει σωστά πίσω από τη πλάτη του μωρού και ότι το μωρό κάθεται σε βαθύ κάθισμα στη βάση του μέι τάι.  Επίσης όσο πιο ψηλά, κοντά στο πρόσωπό μας φοράμε το μωρό, τόσο πιο άνετο είναι για μας!
   Τώρα θέλουμε να σταυρώσουμε τις ράντες πίσω από την πλάτη μας και να τις δέσουμε μπροστά μας, κάτω από τον πωπό του μωρού. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με 2 τρόπους :

1. Υποστηρίζοντας με το ένα χέρι το βάρος του μωρού, πιάνουμε με το άλλο χέρι ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ράντες ταυτόχρονα πίσω από τη πλάτη μας. Τις κρατάμε σφικτά με το ένα χέρι  και ελευθερώνουμε το χέρι που στήριζε το μωρό, ώστε να τις σταυρώσουμε πίσω από τη πλάτη μας , τραβώντας τις προς τα κάτω και διαγώνια - προς τους γοφούς μας.  Προσέχουμε να μη στρίψουν σε κάποιο σημείο και να είναι ομοιόμορφα απλωμένες στην πλάτη μας, για να μην υπάρχουν σημεία πίεσης που μας πονάνε.2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πιάσουμε μια μια ράντα και να τη φέρουμε μπροστά μας, κάτω από το μωρό.  Φέρνουμε το δεξί μας χέρι  πίσω από τη πλάτη και πιάνουμε τη ράντα που κρέμεται από τον αριστερό μας ώμο- ΠΑΝΤΑ υποστηρίζοντας το μωρό με το άλλο χέρι. Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη ράντα, προσέχοντας να τις τραβήξουμε αρκετά σφικτά, χωρίς να αφήσουμε κάποιο σημείο της ράντας χαλαρό.     Όποιον και από τους 2 τρόπους και να διαλέξουμε, έτσι πρέπει να είναι σταυρωμένες οι ράντες στη πλάτη μας :
 Κρατώντας και τις 2 ράντες μπροστά μας αρκετά σφικτά, χωρίς να τις χαλαρώνουμε, τις δένουμε κάτω από το πωπό του μωρού με διπλό κόμπο (η κόμπο και φιόγκο μετά) :
Έτοιμοι !!!
Ρύθμιση της κουκούλας του μέι τάι

 Αφού δέσουμε τις μακριές ράντες μπορούμε τώρα με ελεύθερα χέρια να ρυθμίσουμε τη κουκούλα του bondolino.  Η κουκούλα έχει στις 2 άκρες της 2 velcro, που "κολλάνε" στα μπροστινά τμήματα από τις ράντες.  Αν  θέλουμε να μη στηρίξουμε καθόλου το κεφαλάκι του μωρού (ειδικά για μεγαλύτερα μωρά που θέλουν ελευθερία κινήσεων και τα χεράκια έξω), την αφήνουμε ελεύθερη κάτω.  Αλλιώς μπορούμε με τα velcro να τη στηρίξουμε σε όποιο σημείο θέλουμε ώστε να υποστηρίζει το κεφαλάκι του μωρού, ειδικά αν αποκοιμηθεί στη αγκαλιά μας!Το velcro στην άκρη της κουκούλας, το κολλάμε σε όποιο σημείο μας βολεύει!
                             

 Θεωρώ αυτό το χαρακτηριστικό των μει ται της Ηoppediz ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμο! Αν το δοκιμάσετε και σεις θα με θυμηθείτε..

 Στις φωτογραφίες παρακάτω ο Φίλιππος είναι 10 μηνών, δε χρειάζεται στήριξη πίσω από τον αυχένα, και εγώ έχω στηρίξει τη κουκούλα χαμηλά, κάτω από τις μασχάλες του. Αν το μωρό αποκοιμηθεί, μπορούμε εύκολα να ξεκολλήσουμε τις άκρες της κουκούλας , να τη σηκώσουμε και να τη στερεώσουμε ακριβώς στο σημείο που χρειάζεται!Ελπίζω να σας βοήθησα!

Καλό babywearing!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day